TOP 10 Gyakorlat Fitnesz Szalaggal – A Szép Formákért

68 / 100

A Power1 Mini Fitnesz Szalaggal végezhető gyakorlatok:

1. Guggolás

Glute Resistance Band Squat 1024x1016 1
utyghtj edited 1

Helyezd a pántot a térded fölé. Egyenes háttal, kicsit előre dőlve guggolj le, amíg a combod párhuzamos a padlóval. Közben combjaidat nyomd oldalra. Lassan emelkedj fel a kezdő pozícióba.

2. Lábemelés előre hajolva

Hip Band Leaning Kickback 1024x1022 1
uytyury edited

Helyezd a pántot a combodra és behajlított könyökkel támaszd meg alkarodat egy szék támláján. Az egyik lábat emeld hátra emilyen magasra csak tudod, szorítsd össze a feneked és tarts meg picit.

3. Oldalazás

oldalazás

A pánttal a combodon, térdedet kissé behajlítva lépj a jobb lábaddal jobbra, majd bal lábaddal is jobbra, miközben a pánt feszes marad. Tegyél így meg 10 lépést egyik irányba, majd vissza.

4. Lábemelés hajlított térddel

Resistance Band Glute Kickback 1024x873 1

Ereszkedj négykézlábra, miközben a pánt a combodon van. Tartsd a hátad és nyakad egyenesen, a fejed kissé nézzen előre. Emeld meg az egyik lábad amilyen magasra csak tudod, érezd a feszülést a fenekedben. Tartsd meg egy pillanatra, majd engedd le a lábad.

5. Híd

Booty Band Bridge Thrust 1024x697 1

Helyezd a pántot a térded fölé, feküdj a hátadra, térdek behajlítva, karok oldalt. Emeld meg a csípőd amilyen magasra tudod, a felső tested ne dolgozzon. Szorítsd össze a feneked és tartsd meg pár másodpercig.

6. Szumó guggolás

Mini Loop Sumo Squat 1024x807 1

Kiindulási pozíció a sima guggolás alsó pozíciója, karok legyenek előtted behajlítva. Párhuzamosan emeld meg a tested és emeld meg az egyik lábad amennyire csak tudod. Tartsd meg az egyensúlyt és a pozíciót 1 másodpercig.

7. Plank lábemelés

Booty Band Plank Kickback 1024x832 1
ukikuk edited 1

Plank pozícióból indulunk, a pánt a térd felett helyezkedik el. Tartsd a tested és fejed egy vonalban, hasizmod feszítsd meg. Lábaid egyenesek, egyik lábad emeld meg amennyire csak tudod. Fenekedet feszítsd meg és tartsd meg egy másodpercig.

8. Lábemelés oldaltartásból

Resistance Loop Lying Hip Abduction 1024x885 1

Feküdj az oldaladra és kezeiddel támaszd meg a törzsed. Tartsd egyenesen a lábakat és a felső lábat emeld meg amilyen magasra csak tudod. Tartsd meg egy kis ideig, feszítsd meg a csípőd és az oldalsó hasizmod.

9. Csípő tárogatás

Resistance Band Clamshell 1024x655 1
uilkuilui edited

Feküdj az oldaladra, a pánt a combodon legyen, egyik kezed a csípődön, másikkal támaszd meg a fejed. Hajlítsd be a térded 45 fokos szögben. A térdeidet távolítsd el egymástól amennyire tudod, érezd, hogy megfeszül a csípő és a fenék.

10. Séta edzőpánttal

Mini Resistance Band Walk 1024x852 1

A pánttal a combod körül állj vállszéles terpeszbe, térdek kissé behajlítva. A pánt maradjon folyamatosan feszes, lépj egyik lábaddal előre, majd a másikkal mellé a terpeszt megtartva. Folytasd az előre lépdelést, megtartva a pánt feszességét és a terpeszt. Lépdelj hátrafelé a kiinduló pozícióba ugyanezen módon.

Érdekelhet még