Chris Hemsworth gumiszalag edzése a Thor: Love and Thunder-hez

thor gumipánt
16 / 100

Úgy tűnik, hogy Thor titkos fegyvere a gumipánt, nem pedig a kalapács

Elgondolkozott már azon, hogy mi volt Chris Hemsworth titkos fegyvere, Thorhoz illő fizikumot? Nem, nem az ő villámló kalapácsa volt, hanem egy sor gumiszalag. Igen, dobd le a Mjölniredet, ahogy Hemsworth személyi edzője, Luke Zocchi megosztotta a forgatáson használt pontos edzést.

Ahelyett, hogy megálltak volna egy súlyzós edzésre, Zocchi elárulta, hogy gumiszalagokat használtak az utolsó pillanatban végzett pumpáláshoz. A legjobb gumipánt könnyű és hordozható, így tökéletesek az edzőteremben és onnan hazafelé, a kézipoggyászban nyaraláskor vagy akár filmforgatás alatt is.

“A gumiszalagok úgy működnek, hogy lehetővé teszik az izmok izolálását, és állandó feszültség alá helyezik ezeket az izmokat a teljes mozgási tartományban” – mondja Zocchi. „A gumiszalagok állandó feszültséget biztosítanak az izmokban a teljes gyakorlat során, szemben a súlyzókkal, ahol a feszültség bizonyos részeken elveszhet. Ha a tonizálás a célod, akkor az ellenállás segít ebben. Mivel nagyon sokoldalú felszerelésről van szó, végtelen számú gyakorlatot végezhetsz a karok, a lábak vagy a farizmok megcélzására.”

Hagyan is néz ki Chris Hemsworth Thor gumipánt edzése?

Bemelegítés:

Fekvőtámasz (5 ismétlés): A lapockák magasságában vedd át a gumipántot a hátadon és mindkét kezeddel fog meg a gumipántot. Így végezz fekvőtámaszt.  

Evezés döntött törzzsel (5 ismétlés karonként): Tedd a lábát a gumiszalagra, és ökölbe szorított kézzel fog meg a szalagot, miközben 45 fogban előre hajolsz. Húzd fel a karod a has/mellkas irányába úgy, hogy a könyöködre koncentrálsz (így kevésbé dolgozatod a bicepszed), majd engedd vissza a kiinduló helyzetbe.

Guggolás (5 ismétlés): A vállaidon vezesd át a gumipántot, majd vállszéles terpeszben lépj mindkét lábaddal a gumipántra. Így végezz guggolásokat.

Tricepsznyújtás (5 mindkét kar): Helyezd a szalagot a bal alkarodra, és tedd a bal kezed a jobb vállára. A szalagot engedd le a válladon és fogd meg a szalag alját a jobb kezeddel. Bal alkarodat nyújtsd ki a tricepsz aktiválásához. A másik kézzel is végezd el a gyakorlatot.

Bicepsz (karonként 5 ismétlés): Térdelj a földre. Helyezd a szalagot a bal lába alá, jobb kézzel fogd meg a szalag tetejét, és bicepszből hajlítsd be a karodat. A másik kézzel is végezd el a gyakorlatot.

Fordított kitörés (lábanként 5 ismétlés): Helyezd a szalagot a térd fölé, és lépj vissza a kitörésbe, váltakozva a lábakat. (Ehhez Mini Fitnesz Szalag szükséges)

Váll oldalirányú emelése (5 ismétlés mindkét oldalon): Fogd meg a szalagot mindkét kezeddel, és emeld a karjaidat magad elé vállmagasságban. Tartsd az egyik kezedet középen, míg a másikat oldalra emeled, hogy bekapcsolja a vállizmokat.

Edzés (3 sorozat):

Fekvőtámasz (10 ismétlés)

Evezés döntött törzzsel (10 ismétlés karonként)

Guggolás (10 ismétlés)

Tricepsznyújtás (10 karonként)

Bicepsz (10 ismétlés karonként)

Fordított kitörés (10 ismétlés lábanként)

Váll oldalirányú emelése (10 ismétlés mindkét oldalon)

Érdekelhet még